Gratis verzending vanaf €50
Voor 14 uur besteld, morgen thuis

Weave haar verzorgen doe je met deze 3 super tips

Wat mooi is, moet mooi blijven, nietwaar? Als je weaves hebt laten zetten, wil je daar natuurlijk lange tijd plezier van hebben. Gemiddeld gaan weaves negen maanden mee, mits je ze goed verzorgt. Omdat ze niet, zoals natuurlijk haar, via ons lichaam worden gevoed met voedingsstoffen en oliën, moet je deze bijvoorbeeld zelf toedienen. Ook zijn er andere zaken waar je op kunt letten om zo lang mogelijk te genieten van je weave haar. Verzorg je weaves met deze 3 super tips! 

Tip 1: Regelmatig borstelen

Borstel weaves, van zowel synthetisch als echt haar, regelmatig door, bijvoorbeeld elke ochtend en avond. Gebruik bij voorkeur een speciale extensionborstel, of vraag je haarspecialiste om advies over de juiste borstel voor jouw weave haar. Schrik niet als je meer haar lijkt te verliezen dan normaal: je hebt nu immers ook meer haar! Ook vóór het wassen dien je je haar goed uit te borstelen, om alvast veel onzuiverheden te verwijderen en het wassen eenvoudiger te maken. 

blog-afbeelding-haar

Tip 2: De weaves niet te vaak wassen

Allereerst moeten de weaves worden gewassen voordat ze worden ingeweven. Na het inweven wordt aangeraden om ze niet te vaak te wassen, om te voorkomen dat ze droog worden. Was jouw weave haar bijvoorbeeld één keer per week of eens per twee weken, met een milde shampoo en koud of lauwwarm water. Om klitvorming tegen te gaan was je de weaves voorzichtig in de lengte (met je hoofd rechtop, niet naar voren gebogen) en wrijf je niet alle haren door elkaar. Spoel de shampoo goed uit en behandel je weaves daarna eventueel nog met een conditioner of masker. Er zijn ook leave-in conditioners verkrijgbaar, die niet hoeven te worden uitgespoeld.

Tip 3: Gebruik verzorgende producten

Naast dure verzorgingsproducten kun je ook relatief goedkope middelen gebruiken om je weaves te verzorgen. Olijfolie en kokosolie bijvoorbeeld, trekken tot diep in het haar door. Goede verzorgingsproducten bevatten daarnaast echter vaak ingrediënten als vitaminen en proteïnen. Breng het product voor het slapengaan aan, zodat het ’s nachts kan intrekken en zodat het weave haar kan herstellen. Gebruik niet te veel, anders worden de weaves zwaar, kunnen er klitten ontstaan, en worden viezigheden vastgehouden. Bovendien staat vettig haar niet zo chic…

Met deze 3 tips word je zo een pro in het verzorgen van weave haar. Heb je toch nog vragen over de verzorging, of wil je meer weten over onze weaves? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.