Gratis verzending vanaf €50
Voor 14 uur besteld, morgen thuis

Haaruitval voorkomen? 4 mogelijkheden voor vrouwen

Haaruitval is voor een vrouw misschien wel één van de ergste kwaaltjes waar ze mee te maken kan krijgen. Voor sommige vrouwen is hun haar namelijk hun alles. Je haar zegt veel over wie je bent en hoe je je voelt. Daarom kan haaruitval erg vervelend zijn en dat wil je zo veel mogelijk voorkomen. In dit artikel lees je vier mogelijkheden voor het voorkomen van haaruitval.

Haaruitval

Op een dag verlies je gemiddeld zo’n 50 tot 100 haren per dag. Je hoeft je dus echt geen zorgen te maken om al die haren in het doucheputje. Als je meer haar verliest en je haar er slap en futloos uitziet, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. Er zijn verschillende oorzaken waardoor je last van haaruitval kunt krijgen. Denk hierbij aan roken of veel stress, maar ook andere dingen kunnen een rol spelen. Meestal is dit tijdelijk en stopt het vanzelf weer, maar je kunt de natuur gerust een handje helpen.

1. Kies de juiste borstel

Het is allereerst goed om de juiste borstel aan te schaffen. Een borstel kan veel schade aanrichten als deze niet bij je haartype past. Daarnaast kunnen plastic borstels je haar statisch maken en metalen pinnen in borstels kunnen je hoofdhuid juist beschadigen. Je kunt het beste een borstel kopen van echt haar, zodat je hoofdhuid niet kapot gaat en je haarzakjes niet beschadigd worden. 

2. Haarproducten met cafeïne

De juiste haarproducten zijn onmisbaar om je haar goed te verzorgen. Als je last hebt van haaruitval, dan kun je het beste voor shampoo en conditioner met cafeïne kiezen. Cafeïne zorgt ervoor dat de haarwortels beter intact blijven en dat gaat zal ervoor zorgen dat je haar minder uitvalt. Zorg ervoor dat je de producten vaak genoeg gebruikt, zodat de cafeïne echt zijn werk kan doen. 

3. Zorg voor voldoende ijzer

Bij een ijzertekort wordt de kans op haaruitval vergroot. Je hebt namelijk voldoende voedingsstoffen nodig om je haar gezond te houden. Je kunt ijzer binnenkrijgen door (rood) vlees, vis en lever te eten. Als je twijfelt of je een ijzertekort hebt, kun je bloed laten prikken bij de huisarts. De huisarts kan je advies geven over de mogelijkheden bij haaruitval.  

Houd het gehalte van vitamine B, C en Zink op peil. 

Vitamine B is goed voor je haar en zit vooral in vlees, vis, groente, fruit, brood, aardappelen, eieren, noten, melk en graanproducten. Het zorgt er niet alleen voor dat je haar goed groeit, maar het herstelt ook beschadigd haar. Daarnaast zorgt het ervoor dat je haar niet broos wordt. Vitamine C werkt juist als antioxidant en zit in fruit, groente, aardappelen en koolsoorten. Vitamine C is nodig voor de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer. Dat helpt weer tegen haaruitval. Tot slot is Zink een mineraal dat zorgt voor de opbouw van eiwitten, de stofwisseling en een goede werking van het afweer- en immuunsysteem. Zink zit in kaas, graanproducten, noten, garnalen en mosselen, maar je kunt het ook extra bijslikken in de vorm van supplementen.

Het alternatief: pruiken of weaves

Ben jij nu eenmaal echt niet gezegend met sterk haar, maar verlang je wel naar een volle bos? Dan kun je ook eens overwegen om weave haar of pruiken te kopen. Deze zijn tegenwoordig van zeer goede kwaliteit, en zien er heel natuurlijk uit! Wil je eerst meer informatie hierover? Neem dan gerust eerst contact met ons op.