Gratis verzending vanaf €50
Voor 14 uur besteld, morgen thuis

Synthetische pruik verven? Alles wat je erover moet weten!

Gebruik jij hairextensions of weave haar, draag je bij speciale gelegenheden weleens een pruik of wil jij je verkleden als een personage en hiervoor een pruik verven? Wie gebruik maakt van een kunstmatig kapsel, wil hieraan misschien weleens iets aanpassen. Het laten knippen van een pruik wordt op afspraak zo voor je gedaan, maar hoe zit dat eigenlijk met het verven van pruiken of extensions? In dit artikel vertellen wij je alles wat je hierover moet weten!

Een synthetische pruik verven, kan dat?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten welk soort hairextensions je draagt of van welk materiaal jouw pruik is gemaakt. Alleen als het materiaal uit 100% menselijk haar bestaat, kun je dit met een standaard haarverf behandelen. Draag jij een duurdere pruik of hairextensions, dan zit hier waarschijnlijk wel menselijk haar in. Bekijk altijd goed of het haar volledig natuurlijk is. Als er maar een klein beetje synthetisch haar is gebruikt, zal een normale haarverf niet goed pakken en is de kans groot dat jij jouw extensions of pruik verpest. Zijn jouw hairextensions of pruik volledig synthetisch? Je kunt dan zelf een verf mengen om je pruik mee te kleuren. Een synthetische pruik verven kan alleen in een donkerdere kleur dan de pruik zelf. Je kunt synthetisch haar niet ontkleuren. Denk daarom goed na voor je aan de slag gaat! Bij twijfel over of het verven zal slagen, kun je wellicht beter nieuwe pruiken bestellen in de kleur die je wilt.

Zo maak je verf om jouw synthetische pruik te verven

De verf waarmee je een synthetische pruik een andere kleur kunt geven, kun je heel gemakkelijk zelf maken. Hiervoor heb je alleen een flesje inkt op alcoholbasis, een plantenspuit en water nodig. Koop een flesje inkt in een kleur naar keuze en mix deze met water in de spuitfles. Om dezelfde diepe kleur als de inkt te krijgen gebruik je een 1:1 verhouding. Wil je liever een pastelkleur creëren? Voeg dan naar verhouding meer water toe. Hoe lichter de kleur is waarin je de pruik wilt gaan verven, hoe lichter de basis van de pruik moet zijn. Je kunt een synthetische pruik niet eerst bleken, zoals mensenhaar. Als je een pruik gaat kopen, kies dan als basis het liefst voor een witte, licht blonde of zilveren tint. Zo kun je met de kleur van de verf nog alle kanten uit.

Kunnen wij je adviseren welke pruik het beste past bij jouw wensen? Heb je andere vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!