Gratis verzending vanaf €50
Voor 14 uur besteld, morgen thuis

Hoofdomtrek meten? Zo pak je dit het best aan

Heb je dun haar of haaruitval, of wil je eens een andere haarstijl of –kleur uitproberen? Dan is een pruik een mooie oplossing. Tegenwoordig heb je de keuze uit allerlei soorten pruiken die er ook nog eens heel natuurlijk uit zien. Voordat je een pruik gaat bestellen is het handig om te weten welke maat je nodig hebt. Om hierachter te komen kun je je hoofdomtrek meten. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Verschillende maten

Ieder hoofd heeft een andere vorm of grootte. Daarom bestaan er pruiken in verschillende maten. Om ervoor te zorgen dat je pruik goed zit en comfortabel aanvoelt, is het belangrijk dat je de goede maat kiest. Een te kleine pruik kan bijvoorbeeld na een tijdje behoorlijk gaan irriteren. Dat geldt ook voor een te grote pruik die niet goed op z’n plek blijft. Kies je voor een pruik, dan wil je het liefst dat deze meteen als gegoten zit.

Beginnen met meten

Om je hoofdomtrek te meten heb je een meetlint nodig. Begin door het meetlint op je voorhoofd te leggen, op de plek waar je haarlijn begint. Trek het meetlint net achter je oren en haal het langs achterkant van je hoofd. Laat het meetlint vervolgens via de haarlijn weer terug komen op hetzelfde punt op je voorhoofd. Schrijf het aantal centimeters op. Je hebt nu de omtrek van je hoofd opgemeten. Heb je geen meetlint in de buurt, dan kun je eventueel een stuk touw gebruiken en de lengte markeren op het touw. Vervolgens kun je het touw naast een liniaal leggen om de afmeting te bepalen. Soms wordt de hoofdomtrek in inches aangegeven. Met een rekentool kun je het precieze aantal inches bij de afmeting berekenen.

De juiste pruik kiezen

Weet je eenmaal je hoofdomtrek, dan kun je op zoek gaan naar een passende pruik. De meeste dames pruiken worden gemaakt voor een gemiddelde hoofdmaat. Wat betreft hoofdomtrek ligt deze maat tussen de 21,5 en 22,5 inch. Voor degenen die een kleinere of grotere hoofdmaat hebben is de keuze in pruiken iets beperkter. Heb je een pruik gekocht die toch iets te groot of te klein is, dan kun je dit eventueel oplossen door een pruikenband onder de pruik te dragen of de pruik een klein beetje in te nemen, zodat deze goed past.

Bij Pamir Hairfashion kun je verschillende soorten haarwerken en pruiken kopen. Kun je wel wat hulp gebruiken in je zoektocht naar een pruik die bij jou past? We helpen je graag! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.